dinsdag 10 juni 2008

maandagavond in negen bedrijven


1. opgewonden jonge vaarzen kleuren stad oranje gekte zingen zwelgen koren kolkend achtergrondgeluid geluk klinkt een bekend volkslied vóór een gillend applaus. tijd voor veldslag!

2. wetend dat winnen waanzin zijn zou zwijgt de dwerg stil in een hoekje van het slagveld. eerbied voor de vijand. focus op het veld.

3. buiten buisbereik lijkt de stad verzopen in liters valium. eindeloos ingehouden geluksgevoel. alleen wind waait een bries door lege straten. geluidloze spanning verstikt.

4. dan fluit giert schreeuwt de stress stort de rust in. de ondergang komt aangegaloppeerd als een Belgisch trekpaard. bot hard en sterk. de dwerg kronkelt wat spuugt zijn darmen uit. bloedeloos…????

5. ‘he meneer! wacht eens even. het ging anders!' de dwerg schiet een lek in de vijand. ingehouden uitgeschreeuwde afgescheurde nummerschieterij. de vijand verzuipt in een moeras van heldendom. roes bedwelmt de zonen van Caesar. neergesabeld doodgetrapt en verdwelgd. een degradatie van aanzien.

6. pauze stille stad in ruste. vogels kwetteren zonnen onder. lichtblauw fris straalt het laatste licht die dag.

7. dan herneemt de strijd. grootbeeld gelaten stunt stevent de dwerg af op winst. een oude man schiet de onderhond de hemel in. gelukzalig zwijmelzweefmolengevoel. de vijand onteerde mammoet stuipgetrokken kampioen delft onderspit. eerloos jammermannenclubje afgeschreven gladiatoren druipen af, duur en uitgekost in kranten, ongewenste kluiven na gezichtsverlies.

8. even verbaasd kijken de dwergen om zich heen. het lijkt alsof, dan toch zou het? oranje zweetstankmannen omhelzen elkaar gulzig voor het oog van velen, want voetbal is niet sexy.


9. de avond toeterde nog lang en gelukkig. geen vogel meer te horen.

Geen opmerkingen: